Skip to content

LAMİNE DİŞ KAPLAMA, PROTEZ VE DİŞ ESTETİĞİ

Porselen Lamine Diş Kaplama

Latince yaprak demektir. Dişlerin sadece ön yüzlerinin 0.3 – 0.7 mm aşındırılmasıyla sağlam diş dokusunun en az kaybedildiği yöntemlerden biridir. Aşındırılan alana yapılan porselen lamina uygun şekil ve renk sağlandıktan sonra özel yapıştırma malzemeleri ile İzmir diş estetiği uzmanlarıyla dişin üzerine sabitlenir.

İzmir diş estetiği

Porselen Lamina Diş Tedavisinin Uygulanabileceği Durumlar Hangileridir?

Beyazlatma ile sonuç alınamayan ileri derecede renklenme olan dişlerde,

Renk ve şekil bozukluğu olan dişlerde,

Dişler arasındaki aralıkları kapatmak amacıyla (diastema kapama),

Kırık veya aşınmış dişlerin tedavilerinde,

Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolguların düzeltilmesinde,

Diş çapraşıklığı bulunan bazı bireylerde (ortodontik tedavi alternatifi olarak), mükemmele yakın diş estetiği İzmir bir tedavi seçeneği olabilmektedir.

Porselen Lamine Diş Kaplama Tedavisinin Uygulanamayacağı Durumlar Nelerdir?

  • Bruksizm (Diş Gıcırdatma), diş sıkma,
  • Süt dişlerinde,
  • Dişlerin yapısal olarak dayanıksız olduğu mine hastalıkarında,
  • Tırnak yeme, pipo içme ve kalem ısırma gibi kötü alışkanlıklar,
  • İleri derecede diş eti çekilmesinin mevcut olduğu ağız hijyeni yetersiz bireylerde uygulanmaz.

Metalsiz Seramik Restorasyonlar

Altyapı olarak metal alaşımların kullanılmadığı protez türleridir. Bu yöntem ile üretilen restorasyonların ışık geçirgenliği dişin saydamlığına daha yakındır. Bu açıdan metalli seramik kron ve köprülere göre daha estetik ve doğal bir görünüm verirler. Metal altyapılı protezlerde oluşan opak görünüm ve diş eti kenarında ileri dönemlerde meydana gelen gri ve mor tonlardaki metal yansımasına metalsiz seramik protezlerde rastlanmaz. Metalsiz seramik protez dişler temelde zirkonyum destekli ve güçlendirilmiş seramik destekli protezler olarak ikiye ayrılır ve diş estetiği İzmir alanında kullanılır.

Zirkonyum Destekli Seramik Restorasyonlar

Zirkonyum, yarı metal bir malzeme olup metaller gibi gri tonlarda olmayan beyaz renk bir malzemedir. Işık geçirgenliği olan zirkonyum, kırılma direnci metal alaşımlara oranla daha yüksek olup, metal altyapı kullanılması gerekli olan hastalarda İzmir diş estetiği bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaklaşık olarak 950-1400 Mpa yüke dayanabilen zirkonyum gelişen teknoloji ile birlikte farklı renklerde uygulanabilmekte ve ışık geçirme avantajı ile hastanın diş rengine çok yakın bir görünüm sağlamaktadır. Ayrıca nikelli metal alaşımlardaki alerji riski yoktur çünkü zirkonyum biyouyumlu bir materyaldir.

Full Seramik Protezler (Empress, E-max)

Diş estetiği İzmir tedavisinde kullanılan full seramik protezlerin, ışık geçirgenliği zirkonyuma göre daha fazla olan güçlendirilmiş seramikler doğal dişe en yakın estetik görünümü veren altyapı malzemeleridir. Günümüzde en çok kullanılan lityum disilikat içeren seramik altyapılardır. Yapım aşamaları daha zahmetli ve zaman alan seramik altyapılar hem döküm hem de CAD-CAM teknolojisi ile oluşturulmaktadır. Kron ve köprüler için kullanım alanı ikinci küçük azılara kadar olup, mekanik dayanıklılığı zirkonyum ve metal altyapılara oranla daha düşüktür. Daha çok porselen laminalar gibi ön bölge İzmir diş estetiği için sıklıkla kullanılırlar. Zirkonyum gibi biyouyumlu malzemelerdir.

Diş Protez Uygulamaları

Metal Destekli Seramik Restorasyonlar

Çürük kırık veya başka bir nedenle aşırı madde kaybı olan dişlerin küçültülüp kaplanması işlemi kuron, bir veya birden fazla diş eksikliğinde komşu dişlerin küçültülüp destek ayak olarak kullanılmasıyla boşlukların tamamlanması ise köprü olarak tanımlanır.

Herhangi bir nedenle diş kaybı meydana geldiğinde komşu dişlerde bu boşluğa doğru devrilme olabilmektedir. Bunun sonucunda yandaki dişlerde diş eti problemleri, kemik kayıpları ve etkili çiğnemede azalmalar meydana gelir. Dişsiz bölgelerin kısa zaman içinde implant, köprü vb. tedavi yöntemleri ile tamamlanmaması sonucunda dişsiz alanda yoğun kemik kaybı ve komşu dişlerde çekime varabilen olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.

Hareketli Protezler

-Total (Tam) Protezler: Hastanın tüm dişlerini kaybetmiş olduğu durumlarda tam protezler uygulanır. Üst çenede uygulanan tam protezlerden tutuculuk anlamında başarılı sonuçlar alınsa da genellikle alt total protezlerde hastalar zorluklarla karşılaşabilirler.

-Özellikle alt çenede, tek dişin dahi değerlendirilerek total protez diş yerine bölümlü bir protez alternatifini değerlendirmek gereklidir. Tutuculuk sorunları giderilemeyen alt çene dişsiz hastalarda ise implant destekli protez seçenekleri düşünülmelidir.

-Parsiyel (Bölümlü) Protezler: Hastanın dişlerinin bir kısmını kaybetmiş olduğu durumlarda sabit protez diş (köprü) yapılması uygun değilse (eksik dişlerin sayısının fazlalığı yada dişlerin yeteri kadar yük taşıyamaması vb.) parsiyel protezler uygulanır.

-Parsiyel protezler sabit dişe bağlanma şekillerine göre çeşitleri; kroşeli protezler, teleskop kuronlu protezler, sürgülü protezler, barlı protezlerdir.

Dentagora Ağız ve Diş sağlığı Polikliniği; her türlü Lamine Diş Kaplama, Protez Diş Tedavisi ve Gülüş- Diş Estetiği işlemleri ile ilgili olarak tüm şubelerinde nitelikli ve uzman kadrosuyla diş tedavileriniz için İzmir’de hizmetinizdedir.

Gönder
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Dent Agora Whatsapp Hattı
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?