İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Diş Ne Zaman Takılır?

implant

İmplant tedavisi herhangi bir nedenden dolayı kaybedilen dişlerin yerine konması ile dişin görevlerini üstlenmesi veya dişteki estetik problemleri kalıcı biçimde gidermek adına önemli bir tedavidir. Bu içerikte; implant vidası takıldıktan sonra diş ne zaman takılır, implant tedavisi ne kadar sürer, gibi İzmir implant tedavisi hakkında sıklıkla merak edilen konulara değinilmiştir.

İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi kaybedilen dişin yerine protez dişin yerleştirildiği oldukça güvenilir bir uygulamadır. Uzun yıllardan beridir uygulanan bu tedavi sayesinde bireyler diş kaybından kaynaklanan besin tüketimi, telaffuz ve estetik sorunları ortadan kaldırarak hayat kalitelerini yükseltebilmektedir.

Tedavide önemli olan noktalardan biri uzun süre beklenmemesi gerektiğidir. Diş kaybı yaşayan bireyler zaman kaybetmeden bir diş hekimine danışarak implant tedavisini başlatmalıdır. Bunun nedeni zaman içerisinde vücudun bir savunma mekanizması olarak diş kaybından arda kalan boşluklu yapıyı kapatmasıdır.

Vücuttaki açıklıklar beden sağlığı için tehdit oluşturabilirler. Bölge enfeksiyona yatkın hale gelir. Bu nedenle vücut diş boşluğunu kapatır, damak dümdüz bir hal alır ve giderek küçülür. Damağın alt kısmında bulunan çene kemiklerinde bir miktar erime olabilir. Bu durumda implant tedavisini uygularken gerekli olan destek dokuların yetersizliği söz konusu olur. Bu durumda bireye farklı tedaviler önerilmek zorunda kalınabilir.

Eğer birey kesinlikle implant yaptırmayı isterse cerrahi müdahale ile destek dokuları oluşturmak ve implantı yerleştirmek yine de mümkündür. Ancak genel anestezi altında gerçekleştirilen bir ameliyat olduğu için, diş hekimleri daha farklı seçenekler önermektedir.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant nasıl yapılır sorusunu çoğumuz merak ederiz.İlk olarak bireyin ağız içi dokuları detaylı muayeneden geçer. Yapılacak olan implant tedavisi planlanır. Eksik olan dişlerin bölgesine göre kişiye özel kalıp çıkarılır. Eğer estetik amaçlı işlem yapılıyorsa bireyin diş şekilleri konusunda fikri alınır.

Detaylı inceleme için panoramik röntgen çekimi gerçekleştirilir. Eğer ağız içi dokularda bir sağlık problemi varsa öncelikle bunların tedavisi planlanmalıdır. Aksi halde çevre dokuların sağlığı risk altındadır. Ayrıca zamanla ağız içindeki enfeksiyon veya diş çürüğü implantın zarar görmesine sebep olabilir. Bu nedenle hem sağlıklı bir ağız yapısı hem de diğer dokuların korunması için öncelikle bireyin ağız içi dokularında var olan sağlık problemleri ile ilgilenilir. Son olarak implant tedavisi planlanır.

İmplant İzmir tedavisine lokal anestezi ile bölgenin hissizleştirilmesiyle başlanır. Birtakım özel aletlerle implantın yerleştirileceği bölgeye kesi atılır. İmplant kemik doku içerisine doğru sabitlenir. Ardından bölgenin iyileşmesi ve implantın diğer dokularla kaynaşarak daha iyi tutunması için bir süre beklemek gerekmektedir. Bu süre zarfında bireyin daha rahat besin tüketebilmesi ve konuşabilmesi için geçici protez yerleştirilebilir.

Yapılan tüm işlemler tamamlandıktan ve iyileşme süreci sonlandıktan sonra kalıcı diş protez yerleştirilir. Doğal dişlerle bire bir aynı görünümde, beyaz, parlak ve estetik görünen bir yapı elde edilir.

implant tedavisi

İmplant Ne Kadar Sürer?

İmplant ne kadar sürer; sorusunun yanıtı yapılacak olan implantın sayısına, bireyin yaşına ve işlemin estetik amaçlı uygulanıp uygulanmadığına göre değişiklik gösterebilir. Tek bir günde tamamlanan implant tedavileri de vardır, birkaç hafta beklemeyi gerektirecek şekilde yapılanları da vardır.

Peki, implant vidası takıldıktan sonra diş ne zaman takılır? İmplant vidası yerleştirildikten sonra 8 – 12 haftalık iyileşme süreci gerekli görülebilir. Bu sürenin ardından yapılan kontroller ile bireyin diş hekimi bölgenin protez takılması için yeterli düzeye gelip gelmediğine karar verecektir.

İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?

İzmir diş implant tedavisi alan bireyler implantı taktırdıktan sonra yeterince kaynadığını anlamak ve diş hekimlerine giderek bir an önce tedaviyi sonlandırmak isteyebilirler. Bunun için bölgeyi aynada inceleyerek kontrol yapmaya çalışabilirler.

Ancak diş tedavilerinde enfeksiyondan korunmak için bireyler kesinlikle bölgeyle uğraşmamalı, incelemeye çalışmamalı, bölgeye kürdan gibi cisimlerle veya parmakları ile oynamamalıdır. Tedavinin ne zaman başlayacağı ile ilgili doktor kontrolü beklenmelidir.

Diş hekiminiz implantın tamamen kaynamış olduğunu anlamak için steril koşullar altında kendi özel aletleri ile implantın yerinde oynayıp oynamadığına bakacaktır. Eğer kıpırdama olmuyorsa, tam bir tutunma varsa implant kaynamış ve tedavinin bir sonraki aşamasına hazır hale gelmiş demektir.

İmplant Tedavisi Kaç Seans Sürer?

İmplant tedavisinin tek bir seansında harcanan süre 10 – 30 dakika kadar olmaktadır. Tedavinin gerektirdiği seans sayısı işlemden işleme değişir. Örnek olarak tek 1 seansta gerçekleştirilen Immediate implant yapılabilir veya 2 – 3 aylık bir periyota da gerek duyulabilir.

Bu konu hakkında bireyler kendilerine özel bilgi almak için İzmir implant tedavisini aldıkları diş hekimine danışabilirler. Yapılan ağız muayenesinden sonra doktorları tarafından en doğru bilgi verilecektir. Çünkü bazı durumlarda implant öncesi yapılması gereken diş çürüğü tedavisi, enfeksiyon tedavisi, diş taşı temizliği gibi işlemler tespit edilebilir. Bu da süreci beklenenden daha da uzun hale getirebilir.

Bir Seansta Kaç İmplant Takılır?

Tek bir seansta teorik olarak 12 – 15 tane implant takılabilir. Ancak her bir implant bölgesinin bir iyileşme süreci vardır. Bir seansta çok sayıda implantın takılması bireylerin şiddetli ağrı çekmesine, bölgeyi enfeksiyondan koruyamama riskinin artmasına, yeme içme eyleminde zorlanma gibi problemlere neden olabilir.

Bu durumda daha iyi başa çıkabilmek adına diş hekimleri sağ ve sol taraftaki uygulamalarda da birkaç gün ara vermek isteyebilir. Bu nedenle göre sayının ve uygulama bölgesinin zamanlamasına diş hekimi yaptığı muayeneye göre karar verecektir.

 

İzmir implant veya izmir implant fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için https://dentagora.com.tr/implantoloji/ linkine göz atın!

Dişteki Siyah Lekeler Nasıl Geçer?

dişteki siyah lekeler

Her birey; parlak, bembeyaz bir gülüşe sahip olmak ister. Ancak bazen dişteki siyah lekeler, sararma, diş minesinin zarar görmesi gibi durumlar hayal edilen mükemmel gülümsemeye gölge düşürebilir. Peki, dişteki siyah lekeler nasıl geçer?

Bu problemi ortadan kaldırmak adına altta yatan neden tespit edilmeli, bleaching (diş beyazlatma) gibi yapılabilecek tedailer uygulanmalı e gerekli önlemleri alarak problemin yeniden ortaya çıkması engellenmelidir. Bu sayede diş beyazlatma İzmir uzun yıllar boyunca kalıcı olabilir.

Dişteki Siyah Lekeler Neden Olur?

Dişteki siyah lekeler neden olur; sorusunun birden fazla yanıtı vardır. Bu probleme sahip bireyler nedenleri inceleyerek kendilerinde var olan bir alışkanlığı değiştirebilir veya eğer bir sağlık problemi söz konusuysa tedavi olmak için ilgili kliniğe başvurabilirler. Dişteki siyah lekelerin nedenleri;

  • Çay – kahve tüketme alışkanlığı
  • Asitli ve şeker oranı yüksek besinleri sık sık tüketmek
  • Bazı ilaçların kullanımı
  • Bazı sistemik sağlık problemleri
  • Bireyin ağız bakımına özen göstermemesi veya ağız bakımını yetersiz uygulaması
  • Enfeksiyon şeklindedir.

İzmir Diş Beyazlatma Tedavisi (Dental Bleaching)

Diş beyazlatma İzmir tedavisinde iki farklı seçenek vardır. Bu seçeneklerden hangisinin uygulanacağı bireyin beklentilerine ve bütçesine göre diş hekimi ile birlikte kararlaştırabilecekleri bir durumdur. Bunlar;

  • Ev tipi diş beyazlatma tedavisi
  • Ofis tipi diş beyazlatma tedavisi şeklindedir.

Ev Tipi Diş Beyazlatma Tedavisi

Bireyin dişlerinin ölçüsü alınarak bir kalıp çıkarılır. Ardından bu kalıba göre şeffaf plak yapılır. Hazırlanan plağın içerisine dişleri beyazlatma özelliğine sahip olan Karbomid Peroksit adlı jel formda bir madde koyulur.

Diş hekiminin önerisine göre 10 – 15 gün boyunca tedavi devam eder ve plağın dişlerde günde 4 – 5 saat kalması gerekmektedir.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta koyulacak olan jel miktarının doğru ayarlanmasıdır. Gereğinden fazla miktarda uygulandığında bireyin diş etlerinde aşınma, hassasiyet ve ağrı oluşabilir. Eğer böyle bir durum fark edilirse ağız bol su ile çalkalanmalı, diş etlerine yapısında E vitamini bulunan özel kremler sürülerek bölge rahatlatılmalıdır.

Hangi kremin birey için uygun olduğuna bireyler diş hekimlerine danışarak ulaşabilirler.

diş beyazlatma

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Tedavisi

Bu uygulama genel olarak bireyin klinik ortamda en çok 2 seansa katılmasını gerektirir. Uygulamanın 2 seanstan fazla gerçekleştirilmesi dişteki hassasiyeti arttırabileceğinden tavsiye edilmemektedir.

İlk olarak diş renginin ne kadar değişime uğradığı diş hekimi tarafından yapılan muayene ile analiz edilir. Dişlerin işlem öncesinde bol su ile yıkanması ve tamamen kurulanması gerekmektedir.

Uygulamaya başlarken yanak ekartörü takılır ve dişlerdeki renk değişiminin şiddeti kontrol edilir. Ardından dil tutucu konularak dilin uygulamayı sekteye uğratmasının önüne geçilir.

Diş diplerindeki dişetlerinin zarar görmemesi için rezin bariyer uygulaması yapılır. Hiçbir sızıntının olmayacağından emin olunur.

Alt ve üst çeneye yaklaşık 10’ar saniye LED ışık tutulur ve uygulanan maddeler sertleştirilir.

Daha sonra yapısında Hidrojen Peroksit ve daha başka maddelerin yer aldığı bir jel madde dişlerin bütün yüzeyine sürülür. Bu aşamada 15 – 20 dakika boyunca beklenir ve dişlerin ton ton renginin açıldığı görülür.

Ardından jel silinerek bölgeden uzaklaştırılır.

Halk arasında bulunan yaygın inanışın aksine bu tedavinin dişler için herhangi bir zararı yoktur. İlk günler bireyde hassasiyet oluşabilir ve bu normal bir durumdur. Kendiliğinden zamanla geçer.

İlk günler en çok dikkat edilmesi gereken nokta dişin rengini değiştirebilecek herhangi bir gıda maddesinin tüketilmemesidir. Gıda boyası içeren besinler de buna dahildir.

Birey bundan sonraki süreçte ağız bakımına gereken özeni göstererek uygulamadan aldığı sonucu kalıcı hale getirebilir. Bunun için günlük ağız bakımının ihmal edilmemesi, kahve ve çay gibi içecekleri tüketirken pipet kullanımı, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması gibi birtakım önlemler alınabilir. Aksi halde zamanla dişler çok fazla aşındırıcı ve sarartıcı maddelere maruz kaldıklarından yeniden sararak, eski kötü görünümüne dönebilir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatmanın Avantajları

Bireyler İzmir diş beyazlatma tedavisi yaptırmayı düşünürken ofis tipi mi, ev tipi mi daha avantajlı karar vermekte zorluk çekebilirler. Her iki uygulamanın da kendine göre avantajları vardır ve en iyi karar için bireyler mutlaka doktor kontrolüne gitmelidir.

Ev tipi diş beyazlatma uygulamasının sağladığı en büyük avantaj daha ekonomik olmasıdır. Bireyler eğer gerçekten doktorlarının dediği her şeyi eksiksiz biçimde uygularlarsa tedavi başarılı olacaktır. Bu nedenle işlem öncesinde doktorlarından eğitim alırken dikkatle dinlenmeli, herhangi bir konuda takılınca doktorlarına danışmalıdır.

Ofis tipi diş beyazlatma tedavisinin sağladığı avantajlar ise;

  • Oldukça hızlı sonuç alınır. Ev tipinde haftalar boyunca beklemek gerekirken ofis tipi uygulama 1 – 2 seansta istenilen sonucu verir.
  • Düğün, önemli toplantılar, iş görüşmesi gibi acil durumlardan birkaç önce uygulanabilir.
  • Tüm işlemler diş hekimi tarafından yapılır. Bu sayede risk faktörleri en aza indirgenmiştir. Ev tipi uygulamada bireyler işlem konusunda deneyimli olmadıkları için diş etlerine zarar verebilirler. Ancak ofis tipi uygulamada diş etlerini %100 koruma adına detaylı işlem yapılır.
  • Bir süre devam eden koruyucu tedaviler sayesinde işlemin sonucu daha kalıcı hale gelebilir ve daha açık tonda renk elde edilebilir.
  • İşlemler klinik ortamda ev tipi uygulamasına göre çok daha hijyenik biçimde gerçekleştirilir.
  • Diş minesinin zarar görmemesi için uygulamanın dozu bireye özel direkt olarak doktor tarafından kontrollü biçimde ayarlanır. Ev tipi uygulamalarda bireyler fazla doz uygulayarak işlemi yanlış yapabilirler.

 

Diş Estetiği Nedir? Diş Estetiği Nasıl Yapılır?

diş estetiği

Bireyler gülümseme sırasına dişlerinin görünümünden rahatsız olabilir, içlerine kapanabilir ve toplum içerisinde kendilerini arka planda tutmaya çalışabilirler. Bu meslek hayatı ve sosyal yaşamda bireyin kendini özgüvensiz hissetmesine yol açabilir. Bu durumda diş estetiği uygulaması ile bireyler yeniden özgüvenli, sosyal yaşamda başarılı, mesleki hayatlarında ön plana çıkan kimseler haline gelebilir. Bu sayede hayat kaliteleri yükselebilir.

İzmir diş estetiği uygulaması genellikle zirkonyum kaplama ile yapılır. İmplanttan daha ekonomik ve doğal dişlere çok fazla zarar vermeyen bir seçenektir.

Diş Estetiği

Diş estetiği nedir; ilk olarak tüm diş tedavilerinde olduğu gibi uygulama öncesinde bireyin detaylı ağız içi muayenesi gerçekleştirilir ve detaya inmek adına panoramik röntgen tekniğinden yararlanılır. Kökler de dahil olmak üzere tüm dokuların sağlıklı olması çok önemlidir. Aksi halde var olan bir enfeksiyon veya diş çürüğü zamanla diğer dokulara yayılabilir ve estetik amaçlı yapılan kaplamaların yapısını da bozabilir.

Bu gibi olumsuz durumları önlemek adına bireyin öncelikle sağlıklı bir ağız yapısına sahip olabilmesi için gerekli problemler tespit edilir ve bunlar düzeltilir. Ardından zirkonyum kaplama tedavisine geçilir.

Bunun dışında bazen bireyin yaşadığı diş estetiğini bozan problem yalnızca renk değişimi olabilmektedir. Sararma, kahverengi lekeler gibi oluşumlar varsa ofis tipi veya ev tipi diş beyazlatma uygulaması ile parlak, bembeyaz bir gülüşe birey kavuşabilmektedir.

Eksik olan dişler varsa bunların yerine de dental implant tedavisi yapılabilir. Özetle; diş estetiği tedavileri bireyin ağız içi dokuları incelendikten sonra ihtiyacına göre planlanarak uygulanmaktadır.

Dijital Diş Estetiği

Günümüzde diş estetiğinin en popüler uygulama şekli dijital diş estetiğidir. Diş estetiği İzmir tedavisinde dijitalin tercih edilme nedeni işlem hakkında herhangi bir konunun birey açısından sürpriz olmamasını sağlamasıdır.

Birey tedaviye başlamadan önce, tedavi bitiminde nasıl bir gülümsemeye sahip olacağını görür. Bu aşamada eğer değiştirmek istediği durumlar varsa bunlara karar verebilir. Tamamen tüm diş şekilleri ve gülümsemenin görünümüne onay verdikten sonra uygulama aşamasına geçilir.

Diş estetiği nasıl yapılır? İlk olarak bireye ağrı hissi duymaması için lokal anestezi verilerek başlanır. Birkaç dakika bölgenin uyuşması için beklenir. Dijital diş estetiği uygulaması ile şekli ve boyutu belirlenen zirkonyum kaplamalar laboratuvar aşamalarını tamamlamış ve uygulamaya hazır halde seans öncesinde diş hekimine ulaşmıştır.

Dişlerin ön yüzeyi yarım milimetre gibi çok küçük boyutta törpülenir. Bu sayede doğal dişler diğer bazı diş tedavilerinde olduğu gibi zarar görmek zorunda değildir. Ardından doku dostu, medikal bir yapıştırıcı ile kaplamalar teker teker dişlere yapıştırılır. Üzerine birkaç dakika kadar LED ışık tutularak yapıştırıcının sertleşmesi sağlanır.

Bu şekilde işlem tamamlanmış olur ve bundan sonraki süreçte bireyin dikkat etmesi gereken durumlar hakkında doktoru tarafından kendisine bilgi verilir.

diş estetiği

Diş Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş estetiği yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken noktalara gereken özeni göstermek iyileşme sürecini kısaltabilir, risk faktörlerinden korunmayı sağlar ve sürecin daha konforlu geçmesine olanak tanır. Bu durumlar:

  • Bireyin ilk birkaç hafta alkol tüketiminden uzak durması gerekmektedir. Alkol tüketimi kanın sulanmasına, ödemin artmasına ve kanama oluşması risklerini doğurabilir.
  • İlk 2 – 3 gün dokulardaki iyileşmeyi geciktirmesi sebebiyle sigara tüketilmemesi gereklidir.
  • Lokal anestezinin etkisi geçene kadar işlemden sonraki ilk 2 saat herhangi bir şey yenilip içilmemelidir. Bölge hissiz olduğu için ağız içi yaralanmalar oluşabilir.
  • İlk günler yanaklarda şişlik, dolgunluk hissi, hassasiyet, ağrı gibi durumlar olabilir. Bu belirtiler kendiliğinden yavaş yavaş geçer, endişelenmeye gerek yoktur.
  • Ağrı şikayetini kontrol altına almak adına diş hekimi tarafından bireye ağrı kesici ilaç reçete edilir. Bazı durumlarda antibiyotik kullanımı da önerilebilir. İlaçlar belirtilen dozda saati saatine dikkatli biçimde alınmalıdır. Bireyler normalde kullandıkları başka bir ağrı kesicileri varsa bunu kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır. Bu süreçte bazı ağrı kesici ilaçların içeriği iyileşmeyi geciktirici etki gösterebilir.
  • Dokuların iyileşme sürecini desteklemek adına sağlıklı beslenmeye özen gösterilmeli ve bol bol su içilmelidir. Tuz tüketiminden, sodyum içeriği yüksek olan paketli gıdalardan uzak durulmalıdır. Uygulama bölgesindeki ödemin azalması için bu hususlar önemlidir.
  • Birey birkaç gün dinlenmeli, yoğun fiziki aktivite gerektiren işlerden kaçınmalıdır.

Bireyler bundan sonraki süreçte ağız bakımını ihmal etmemelidir. Günde 2 kere dişlerini fırçalamalı ve düzenli diş ipi, ağız bakım suyu kullanmaya özen göstermelidir. Bu sayede yapılan tedavinin kalıcılığı uzun yıllar boyunca korunabilir. Zirkonyum kaplamalar sararmaya karşı doğal dişlerden daha da dirençlidir. Bakımları dikkatli biçimde yapıldığında parlak beyaz görünümlerini uzun yıllar korurlar.

Diş Estetiği Fiyatları

Diş estetiği fiyatları yapılan işleme göre kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Örnek olarak bir bireye hem dental implant hem de diş beyazlatma (dental bleaching) tedavisi uygulanmış olabilir. Başka bir kimseye zirkonyum kaplama yapılmış olabilir. Bu gibi farklılıklar nedeniyle standart bir diş estetiği prosedürü olmadığı gibi standart fiyatlandırmadan da söz edilememektedir.

Diş estetiği fiyatları hakkında kendine özel bilgi almak isteyen bireyler diş hekimi muayenesine gitmelidir. Telefon gibi iletişim araçlarından verilen bilgiler de yine diş hekiminin bireyin hangi tedavilere ihtiyacı olduğuna karar verememesinden dolayı muayene sonrası verilen bilgi ile tutarlı olmayabilir. Ancak iletişim kanalları ile genel fiyatlar hakkında bilgi alınabilir.

 

 

Başarısız Kanal Tedavisi Nasıl Anlaşılır?

başarısız kanal tedavisi

Ağrı ve yoğun hassasiyet şikayeti olan bireylerde çözüm kanal tedavisi olabilir. Ancak tedavi her zaman başarılı olmayabilir. Bu durum dişin dallanan küçük sinirlerinden veya diş hekiminin yeterince özen göstermemiş olmasından kaynaklanabilir. Özellikle azı dişlerin sinirleri çok sayıda dallara ayrıldığından işlem sonrası yeniden ağrı şikayetinin oluşması daha olasıdır.

Peki, başarısız kanal tedavisi nasıl anlaşılır? Eğer tedavi öncesinde var olan şikayetler birkaç gün içinde veya birkaç hafta içinde yeniden başlamışsa veya seans bitiminden sonra lokal anestezinin etkisi geçtikçe şikayetler geri geliyorsa işlem başarısız olabilir.

Bunun dışında; besinleri koparırken ya da çiğnerken basınç hissi oluyorsa, dişe dokununca ağrı veya hassasiyet hissediliyorsa tedavi yüksek ihtimalle başarısız olmuştur.

Bu durumda kanal tedavisinin mutlaka yeniden uygulanması gerekir. Aksi halde bölge bakterilerin üremesi için uygun bir ortama sahip olduğundan diş kökünde çürüme ve enfeksiyon başlayabilir. Bu durum dikkate alınmazsa daha da ilerleyerek enfeksiyonun çevre dokulara, hatta kan yoluyla diğer organlara taşınması gibi daha ciddi riskler de doğabilir.

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi nedir; çürüme veya enfeksiyon nedeniyle dişin onarılarak sağlıklı bölümünün kurtarılması amacıyla yapılan bir tedavi metodudur. Bu uygulama sayesinde henüz sağlıklı kalan bölüm kurtarılır, enfeksiyonun giderek kötüleşmesi engellenir.

Dolgu tedavisi ile desteklenerek sağlıklı olan dişten alınan bölümler tamamlanır. Bu sayede diş hala besin tüketimi işlevini yerine getirmeye devam eder. Ayrıca estetik açıdan tam ve düzgün görünür. Telaffuz sırasında problem ortaya çıkmamasını sağlar.

Eğer deneyimli bir hekim tarafından özenli bir biçimde yapılmışsa ve birey ağız sağlığına dikkat eder, bakımını eksiksiz biçimde yaparsa kanal tedavisi ömür boyu kalıcı olabilir.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kanal tedavisi İzmir uygulaması öncesinde enfeksiyonun yerini tam olarak tespit edebilmek adına ilk olarak panoramik röntgen çekimi yapılır. Bu sayede aynı zamanda enfeksiyonun kemik doku, yumuşak dokulara da yayılmış olup olmadığı kontrol edilmiş olur. Ardından lokal anestezi uygulanarak bölgenin hissizleşmesi sağlanır.

Bölgenin kuru olması ve rahat çalışılabilmesi için özel bir medikal silikon tabaka yerleştirilir.

Dişte enfekte olmuş bölümler özel aletler ile kazınarak alınır.

Diş boşluğunun içinde bulunan sinirlere (pulpa) girilerek sinirdeki enfekte olmuş dokular alınır. Bu sinirler yalnızca soğuğu ve sıcağı algılamaya yardımcı olmaktadır. Bu nedenle alınmaları beden sağlığına herhangi bir zarar vermez.

Su ile sodyum hipoklorit kullanılarak bölge iyice yıkanır. Tüm enfekte olmuş dokular temizlenince açıklık kapatılır. Bölge kapatılmadan önce bölgede basınç hissi olup olmadığı kontrol edilir. Bu sayede işlemin başarısının sağlaması yapılmış olur.

İyileşme süreci tamamlanana kadar bireye geçici dolgu yapılır. Bu sayede yeme içme eylemi daha rahat gerçekleştirilir. Birkaç gün sonra geçici dolgu çıkarılır, yerine kalıcı dolgu işlemi uygulanır.

Seans bitiminde diş hekimi tarafından bireye iyileşme sürecinde oluşabilecek komplikasyonlardan korunması ve süreci konforlu geçirebilmesi adına nelere dikkat etmesi gerektiği konusuna bilgiler verilmektedir. Bireyler herhangi bir problem olduğunu düşündüklerinde istedikleri zaman diş hekimleri ile iletişime geçebilirler.

kanal tedavisi

Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Olur mu?

Bir dişte başlayan ağrının kaynağı genellikle enfeksiyon ve çürüklerdir. Eğer kanal tedavisi sonrası ağrı iyileşme sürecinde ortaya çıkmışsa bu durum işlem bölgesindeki dokuların henüz kendini toparlamamış olmasından kaynaklanabilir. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra ağrı şikayeti hala devam ediyorsa, bununla beraber dişe hafifçe bastırıldığında basınç hissi ve hassasiyet oluşuyorsa bu durum kanal tedavisinin tekrar uygulanması gerektiğine işaret ediyor olabilir.

İyileşme sürecinde oluşan ağrı için bireyin diş hekimi tarafından kendisine ağrı kesici ilaç reçete edilir. Eğer birey normalde kullandığı farklı bir ağrı kesiciyi bu dönemde tercih etmek istiyorsa bunu mutlaka doktoruna bildirmelidir. Tüm ağrı kesicilerin diş tedavilerinden sonra uygun olmadığı ve yanlış ilaç kullanımına bağlı olarak çeşitli komplikasyonların görülebileceği bilinmelidir.

Eğer kanal tedavisi sonrası ağrı, iyileşme sürecinden sonra ortaya çıktıysa vakit kaybetmeden birey doktoruna giderek muayene olmalıdır. Aksi halde enfekte bir dokunun bölgeden yeterince alınmamış olması nedeniyle enfeksiyon daha fazla alana yayılım yapabilir, dişteki madde kaybı miktarı da artabilir.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Kanal tedavisi ne kadar sürer, sorusunun yanıtı; tek bir diş için genellikle 30 dakika ile 1 saat şeklindedir. Yapılacak olan kanal tedavisi sayısına göre seans süresi ve gerekli olan seans sayısı değişebilir.

Her iki tarafta da problem olduğunda diş hekimi önce sağ veya sol tarafı tedavi edip iyileşme süresi tamamlandıktan sonra diğer tarafa geçebilir. Bu sayede yeme içme eyleminin sekteye uğramaması sağlanmış olur.

Bunun dışında eğer diş hekimi enfeksiyonu gidermek adına diş boşluğuna ilaç uygulamışsa açıklığı kapatmak için birkaç gün beklemek gerektiğini belirtebilir. Bölgenin enfeksiyondan korunması adına diş boşluğuna güta-perka adlı macun kıvamında bir malzeme yerleştirilir. Bu gibi ekstra durumlar da tedavi sürecini uzatabilir.

Kanal Tedavisi Fiyat

İzmir kanal tedavisi fiyatları diş sayısına göre belirlenir. Ayrıca dolgu tedavisi için de ek seanslar yapılması gerekmektedir. Bireyler kendilerine özel kanal tedavisi fiyat bilgisini öğrenmek ve tedavi süreci hakkında merak ettikleri soruların yanıtını almak adına kliniğimizi arayabilir. Gerekli iletişim bilgileri web sitemizde bulunan İletişim adlı sayfada yer almaktadır.