Diş Estetiği Nedir? Diş Estetiği Nasıl Yapılır?

diş estetiği

Bireyler gülümseme sırasına dişlerinin görünümünden rahatsız olabilir, içlerine kapanabilir ve toplum içerisinde kendilerini arka planda tutmaya çalışabilirler. Bu meslek hayatı ve sosyal yaşamda bireyin kendini özgüvensiz hissetmesine yol açabilir. Bu durumda diş estetiği uygulaması ile bireyler yeniden özgüvenli, sosyal yaşamda başarılı, mesleki hayatlarında ön plana çıkan kimseler haline gelebilir. Bu sayede hayat kaliteleri yükselebilir.

İzmir diş estetiği uygulaması genellikle zirkonyum kaplama ile yapılır. İmplanttan daha ekonomik ve doğal dişlere çok fazla zarar vermeyen bir seçenektir.

Diş Estetiği

Diş estetiği nedir; ilk olarak tüm diş tedavilerinde olduğu gibi uygulama öncesinde bireyin detaylı ağız içi muayenesi gerçekleştirilir ve detaya inmek adına panoramik röntgen tekniğinden yararlanılır. Kökler de dahil olmak üzere tüm dokuların sağlıklı olması çok önemlidir. Aksi halde var olan bir enfeksiyon veya diş çürüğü zamanla diğer dokulara yayılabilir ve estetik amaçlı yapılan kaplamaların yapısını da bozabilir.

Bu gibi olumsuz durumları önlemek adına bireyin öncelikle sağlıklı bir ağız yapısına sahip olabilmesi için gerekli problemler tespit edilir ve bunlar düzeltilir. Ardından zirkonyum kaplama tedavisine geçilir.

Bunun dışında bazen bireyin yaşadığı diş estetiğini bozan problem yalnızca renk değişimi olabilmektedir. Sararma, kahverengi lekeler gibi oluşumlar varsa ofis tipi veya ev tipi diş beyazlatma uygulaması ile parlak, bembeyaz bir gülüşe birey kavuşabilmektedir.

Eksik olan dişler varsa bunların yerine de dental implant tedavisi yapılabilir. Özetle; diş estetiği tedavileri bireyin ağız içi dokuları incelendikten sonra ihtiyacına göre planlanarak uygulanmaktadır.

Dijital Diş Estetiği

Günümüzde diş estetiğinin en popüler uygulama şekli dijital diş estetiğidir. Diş estetiği İzmir tedavisinde dijitalin tercih edilme nedeni işlem hakkında herhangi bir konunun birey açısından sürpriz olmamasını sağlamasıdır.

Birey tedaviye başlamadan önce, tedavi bitiminde nasıl bir gülümsemeye sahip olacağını görür. Bu aşamada eğer değiştirmek istediği durumlar varsa bunlara karar verebilir. Tamamen tüm diş şekilleri ve gülümsemenin görünümüne onay verdikten sonra uygulama aşamasına geçilir.

Diş estetiği nasıl yapılır? İlk olarak bireye ağrı hissi duymaması için lokal anestezi verilerek başlanır. Birkaç dakika bölgenin uyuşması için beklenir. Dijital diş estetiği uygulaması ile şekli ve boyutu belirlenen zirkonyum kaplamalar laboratuvar aşamalarını tamamlamış ve uygulamaya hazır halde seans öncesinde diş hekimine ulaşmıştır.

Dişlerin ön yüzeyi yarım milimetre gibi çok küçük boyutta törpülenir. Bu sayede doğal dişler diğer bazı diş tedavilerinde olduğu gibi zarar görmek zorunda değildir. Ardından doku dostu, medikal bir yapıştırıcı ile kaplamalar teker teker dişlere yapıştırılır. Üzerine birkaç dakika kadar LED ışık tutularak yapıştırıcının sertleşmesi sağlanır.

Bu şekilde işlem tamamlanmış olur ve bundan sonraki süreçte bireyin dikkat etmesi gereken durumlar hakkında doktoru tarafından kendisine bilgi verilir.

diş estetiği

Diş Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş estetiği yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken noktalara gereken özeni göstermek iyileşme sürecini kısaltabilir, risk faktörlerinden korunmayı sağlar ve sürecin daha konforlu geçmesine olanak tanır. Bu durumlar:

  • Bireyin ilk birkaç hafta alkol tüketiminden uzak durması gerekmektedir. Alkol tüketimi kanın sulanmasına, ödemin artmasına ve kanama oluşması risklerini doğurabilir.
  • İlk 2 – 3 gün dokulardaki iyileşmeyi geciktirmesi sebebiyle sigara tüketilmemesi gereklidir.
  • Lokal anestezinin etkisi geçene kadar işlemden sonraki ilk 2 saat herhangi bir şey yenilip içilmemelidir. Bölge hissiz olduğu için ağız içi yaralanmalar oluşabilir.
  • İlk günler yanaklarda şişlik, dolgunluk hissi, hassasiyet, ağrı gibi durumlar olabilir. Bu belirtiler kendiliğinden yavaş yavaş geçer, endişelenmeye gerek yoktur.
  • Ağrı şikayetini kontrol altına almak adına diş hekimi tarafından bireye ağrı kesici ilaç reçete edilir. Bazı durumlarda antibiyotik kullanımı da önerilebilir. İlaçlar belirtilen dozda saati saatine dikkatli biçimde alınmalıdır. Bireyler normalde kullandıkları başka bir ağrı kesicileri varsa bunu kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır. Bu süreçte bazı ağrı kesici ilaçların içeriği iyileşmeyi geciktirici etki gösterebilir.
  • Dokuların iyileşme sürecini desteklemek adına sağlıklı beslenmeye özen gösterilmeli ve bol bol su içilmelidir. Tuz tüketiminden, sodyum içeriği yüksek olan paketli gıdalardan uzak durulmalıdır. Uygulama bölgesindeki ödemin azalması için bu hususlar önemlidir.
  • Birey birkaç gün dinlenmeli, yoğun fiziki aktivite gerektiren işlerden kaçınmalıdır.

Bireyler bundan sonraki süreçte ağız bakımını ihmal etmemelidir. Günde 2 kere dişlerini fırçalamalı ve düzenli diş ipi, ağız bakım suyu kullanmaya özen göstermelidir. Bu sayede yapılan tedavinin kalıcılığı uzun yıllar boyunca korunabilir. Zirkonyum kaplamalar sararmaya karşı doğal dişlerden daha da dirençlidir. Bakımları dikkatli biçimde yapıldığında parlak beyaz görünümlerini uzun yıllar korurlar.

Diş Estetiği Fiyatları

Diş estetiği fiyatları yapılan işleme göre kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Örnek olarak bir bireye hem dental implant hem de diş beyazlatma (dental bleaching) tedavisi uygulanmış olabilir. Başka bir kimseye zirkonyum kaplama yapılmış olabilir. Bu gibi farklılıklar nedeniyle standart bir diş estetiği prosedürü olmadığı gibi standart fiyatlandırmadan da söz edilememektedir.

Diş estetiği fiyatları hakkında kendine özel bilgi almak isteyen bireyler diş hekimi muayenesine gitmelidir. Telefon gibi iletişim araçlarından verilen bilgiler de yine diş hekiminin bireyin hangi tedavilere ihtiyacı olduğuna karar verememesinden dolayı muayene sonrası verilen bilgi ile tutarlı olmayabilir. Ancak iletişim kanalları ile genel fiyatlar hakkında bilgi alınabilir.