Diş dolgusu ne kadar sürer?

Diş dolgusu ne kadar sürer? Dolgu hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere su sayfa üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Günümüzde insanlar her zamankinden çok daha meşgul. Bu nedenle diş hekiminiz size diş dolgusu yaptırmanız gerektiğini söylediğinde, bunu zaten yoğun olan programınıza nasıl sığdıracağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bu içeriği okuyarak diş dolguları hakkında çok daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Dilerseniz kliniğimize uğrayın hem kontrollerinizi yapan hem de diş dolgusu hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri cevaplayalım.

Diş Dolgusu Ne Kadar Sürer

Diş dolguları en sık uygulanan diş prosedürlerinden biridir. Hekiminizin dolguları etkili ve hızlı bir şekilde yerleştirme süresi tedavi süresini doğrudan etkileyecektir. Çoğu durumda, tek bir diş dolgusu yaklaşık 20 dakika ile bir saat arasında sürebilir. Bir dolguyu yerleştirmek için gereken süre, dolgu tipi, boşluğun boyutu ve kullanılan diş materyali gibi birkaç temel faktöre bağlı olacaktır.

Genel diş hekiminizin yapabileceği iki farklı dolgu türü vardır. Birincisine doğrudan doldurma denir. Tek bir diş randevusu ile işlem tamamen ağız içinde tamamlanabildiği için direkt dolgu olarak adlandırılırlar. Diğer dolgu türü ise dolaylı dolgu olarak bilinir ve inley ve onley olarak da adlandırılır. Direkt dolgulardan farklı olarak indirekt dolgular tamamen ağız içinde tamamlanamaz ve genellikle birden fazla diş randevusu gerektirir.

Diş dolgusu kaç seans sürer?

En çok merak edilen diğer bir soruyla diş dolgusu kaç seans sürer ?sorusudur. Doğrudan dolgu ile tedavi edilen daha küçük boşluklar genellikle 20 dakikalık işarete daha yakın doldurulabilir. Biraz daha büyük boşluklar daha fazla doğrudan dolgu malzemesi gerektirecek ve tamamlanması daha uzun sürebilir. Ek olarak, tüm diş yüzeyini ve ayrıca dişin bir veya daha fazla noktasını kaplayan büyük boşluklar, bir inley veya onley gerektirir. İnleyler veya onleyler , bir diş laboratuvarında üretilen dolaylı dolgularıdır. Bu dolgular için genellikle iki seanslık randevu alınması gerekir.

Son husus, dolgu için kullanılan dental materyalin tipidir. Direkt dolgular gümüş amalgam veya kompozit reçine ile tamamlanabilir. Gümüş amalgamın yerleştirilmesi biraz daha uzun sürebilir. Çünkü yerleştirilmeden önce daha fazla hazırlık gerekir. Oysa kompozit reçine daha az hazırlık gerektirir ve aynı zamanda birden fazla katman gerektirir. Dolaylı dolgular genellikle altından veya porselenden üretilir, ancak her ikisinin de bir diş laboratuvarında üretilmesi gerekecektir. Dolayısı ile diş materyaline rağmen indirekt dolgunun uygulanma süresi yaklaşık olarak aynıdır.

Dolgu İçin Antestezi Yapılır Mı?

Diş dolgusu için anestezi yapılmaktadır. Diş dolgusuna bağlamak için ilk adım, diş anestezisi kullanarak etkilenen bölgeyi uyuşturmaktır. Anestezi enjeksiyonu kısa süreli bir batma hissine neden olabilse de işlemin geri kalanı anestezi nedeniyle ağrısızdır.

Alan uyuştuğunda, diş hekiminiz çürümüş dokuyu çıkarmak için diş matkabı kullanmaya başlayacaktır. Daha sonra kalan boşluk diş dolgusunun tipine göre şekillendirilecektir. Doğrudan dolgularda, gümüş amalgam, kompozit reçineden daha doğal dokunun çıkarılmasını gerektirecektir. Dolaylı bir dolgu yapılacaksa, çürük doku çıkarıldıktan sonra diş ölçüsü alınacaktır. Bu bilgi, inley veya onley’in üretilebilmesi için bir diş laboratuvarına gönderilecektir. Daha sonra son dolgunun dişe yapıştırılması için ikinci bir randevu gerekecektir.

Gördüğünüz gibi, diş dolgusunun ne kadar süreceğini etkileyebilecek çeşitli faktörler var. Çoğu dolgu ortalama 20 dakika ile bir saat arasında yapılabilir. Tüm bunlara rağmen bu süre dolgu tipine, boşluğun boyutuna ve dolgu için kullanılan dental materyallere göre değişebilir. Dolgu yaptırmadan önce, dolgu prosedürünüzün ne kadar süreceği konusunda size daha iyi bir fikir vermek için kliniğimize başvurmanız gerekebilir.