Ağız ve Diş Sağlığının En Önemli Sorunu Nedir?

Ağız ve diş sağlığı oldukça hassas bir konudur ve bu alanda yapılan tedavi yöntemleri gün geçtikçe gelişmeye devam etmektedir. Bunun yanı sıra yeni tür ağız ve diş sağlığı sorunları ortaya çıkabilmektedir.

İnsanların aklındaki sorun hangi diş sorununun daha önemli olduğudur. Şu ya da bu sorun daha önemlidir demek pek mümkün değildir. Çünkü her diş sağlığı sorunun kendince riskleri ve tedavi yöntemleri vardır.

Geçmişten günümüze pek çok ağız sağlığını tehdit eden sorun ortaya çıkmış ve teşhis edilerek değişik tedavi yöntemleri uygulanmıştır. Bunların sonucu olarak günümüzdeki etkili tedavi yöntemleri oluşturulmuştur.

Ağız ve Diş Sağlığını Tehdit Eden Sorunlar

Günümüzde pek çok tedavi yöntemi gelişse de hala ağız sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçilememektedir. Bu rahatsızlıkların oluşmaması için bireyler kendi ağız sağlıklarına dikkat etmelidirler. Ağız ve diş sağlığı İzmir bu konulara dikkat çekse de hala günümüzde sıklıkla karşılaşılan bazı sorunlar şunlardır:

Kötü Nefes Kokusu: Kötü nefes, hoş olmayan bir kokuya sahip bir nefestir. Aynı zamanda ağız kokusu olarak da adlandırılır. Nedene bağlı olarak bir noktada olabilir veya kalıcı olabilir. Ağız kokusu belirtileri, teşhisi, önleyici tedbirler ve tedavisi kolay bir ağız sorunudur.

Diş Çürükleri: Çürük, diş minesinin aşınmasından kaynaklanır. Önlenebilir bir hastalık olan diş çürüğünün belirtileri, teşhisi, önlenmesi ve tedavisi basittir fakat ilerlemiş çürükler diş kayıplarına neden olabilir. Bu sebeple geciktirmeden tedaviye başlanılmalıdır.

Uçuk Virüsü: Herpes simpleks virüsünün neden olduğu bir rahatsızlıktır ve bulaşıcıdır. Bu nedenle uçuk sahibi kimseler, yakın temastan kaçınmalıdırlar.

Kuru Ağız: Genellikle ağız kuruluğu olarak bilinen kserostomi, tükürük salgısının azalması veya durmasının bir belirtisidir. Bir hastalık olmasa da birçok hastalığın belirtisi olabilir.

Gömülü Dişler: Gömülü dişler, çıkıntılı bölgelerde bloke olan dişlerdir. Bu dişler, ağızda yeterli boşluk olmadığı için gömülü kalabilirler. Yirmi yaş dişleri alt çenede yandan çıkmaya veya bükülmeye çalışır. Gömülü dişlerin belirtileri genelde o bölgede yaşanan ağrıdır. Tedavi yöntemi ise dişi çekmektir. 20 yaş dişlerine müdahale edilmediği müddetçe diğer dişleri çürütme ve ağızda sıkışıklık yaratma ihtimalleri oldukça yüksektir.

Ağız ve Diş Sağlığı Sorunlarının Tedavisi

Ağız ve diş sağlığı tedavileri, teknoloji sayesinde gittikçe kolay bir hal almaya başlamışlardır. Her soruna özel tedavi biçimiyle dişler eski sağlıklı hallerine kavuşturulur. Pek çok yöntem ve tedaviyi içeren bu tekniklerin amacı bir an önce ağız ve diş sağlığını tehdit eden durumu ortadan kaldırmak ve hastaya konfor sağlamaktır. Bu sebeple gelişen tıp yöntemliyle her yıl yeni tedavi yöntemleri ortaya çıkmaktadır.

Ağız ve diş ağlığı da kendi içinde kategorilere ayrılmaktadır. Ortodonti tedavileri de dahil olmak üzere pek çok diş kaplama, diş teli, implant, diş taşı temizleme gibi yöntemler vardır. DentAgora siz de ağız ve diş sağlığı sorunlarınızı önceden fark edip önlem alabilir veya en uygun tedaviler ile sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Konu ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz İzmir implant sayfasını ziyaret edebilirsiniz.