Tek Aşamalı İmplant Nedir?

Diş implantları, kaybedilen dişlerinizin yerini alabilecek vida şeklinde yapay diş kökleridir ve genellikle titanyum ve titanyum bileşenlerden yapılır. Diş implantları çeneye sabitlendiği için işlevleri doğal dişlere benzer. Titanyum vücut dokuları ile etkileşime girmediği ve dirençli olduğu için tercih edilmektedir.

Çene kemiği ve diş etlerinin sağlığı ve tabii ki yaşam kalitenizin artması için eksik dişlerin yerine konulması gerekir. Aksi takdirde kalan dişler boşluğa doğru hareket edecek ve diş yapısı düzensiz görünecektir. Diş implantları tek diş için yapılabileceği gibi birden fazla dişin pozisyonlarını doldurmak için köprü teknolojisi de kullanılabilir. Alternatif olarak, protezleri güçlendirmek için bazılarına veya tümüne implant uygulanabilir.

Tek aşamalı implant tekniğinde bu, implantın ikinci bir cerrahi operasyondan kaçınarak yerleştirilen nispeten yeni bir tekniktir. Bu teknikte implantın fonksiyonel yükünden önce belirli bir iyileşme süresine izin verilmesi önerilir. Ameliyattan sonra özellikle marjinal kemiklerde osseointegrasyon sorunları ortaya çıkacaktır. Bunun nedenleri gıda ve diğer maddelerin yol açtığı irritasyon, ağız hijyeninin sağlanamadığı enfeksiyonlar ve operatör becerilerinden kaynaklanan enfeksiyonlardır.

İmplant Nasıl Uygulanır?

İzmir implant cerrahisine uygunluğu değerlendirmek için diş hekimi genel sağlığı ve ağız sağlığı ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapar ve ameliyatı riskli hale getirebilecek tüm sorunları değerlendirir. Ayrıca diş hekimi, implantların minimum risk ve doğrulukla yerleştirmek için bilgisayarlı tomografi veya panoramik diş röntgeni gibi birçok farklı tanısal radyoloji aracı kullanır.

İlk aşamada implant çene kemiğine yerleştirilir. Bu işlem genellikle lokal anestezi altında yapılır. Önce diş eti dokusunda bir kesi yapılır ve ardından implanta uyan bir oluk açılır. İmplant yuvaya yerleştirilir ve ardından kesi dikilir. İmplantın çene kemiği ile sıkı bir şekilde bütünleşmesi için bu bölgenin bir iyileşme sürecine ihtiyacı vardır. Bu süre zarfında implant çevresinde yeni kemik hücreleri büyüyerek implantın hareket etmemesini ve yerleştirilecek dişi destekleyecek kadar güçlü olmasını sağlar. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün implant bölgesine dokunulmamalıdır.

İkinci aşama daha kısadır ve implant yerleştirildikten yaklaşık 3-8 ay sonra tamamlanır. İmplantın çeneye uygun şekilde yerleştirilip yerleştirilmediğini belirlemek için röntgen çekilir. Ardından implantın üst kısmını açılır ve diş etlerini şekillendirmek için iyileşme kontrol edilir. 1-2 hafta sonra implantın boyutu belirlenir ve protez üretimi başlar.

Tek aşamalı implantlarda bu süreçler iki aşamanın birleştiği tek seferde gerçekleşir.

Diş İmlantları Riskli Midir?

Her cerrahi operasyonun olası riskleri vardır. Bu nedenle, dişleri İzmir implant tedavisinde de belirli riskleri vardır. Bu riskler ameliyat sonrası kanama, şişme ve geçici morarma içerebilir. Nadir fakat ciddi bir risk, ince kas kasılmalarına, dudak ve dil çevresinde uyuşma ve karıncalanmaya neden olabilen mandibular sinirin hasar görmesidir. Bu risklerin çoğu geçici olmakla birlikte kalıcı da olabilir. Komplikasyonlar genellikle uygun tedavi ile çözülür. Ameliyat sırasında gerekli prosedürler izlenerek bu komplikasyonlar önlenebilir veya ev ilaçları ile tedavi edilebilir.

Örneğin ağrıyı gidermek için analjezikler kullanılabilir, enfeksiyonları önlemek veya tedavi etmek için antibiyotikler kullanılabilir ve şişlik ve ödemi önlemek için steroidler kullanılabilir.

Diş implantı ameliyatından sonra doktor, hasta için bir reçete hazırlayacaktır. Belirli bir ilacı doğru zamanda ve doğru dozda kullanmak önemlidir. İmplant ameliyatından sonra ağrı ve şişmeyi önlemek için ameliyat bölgesine dışarıdan soğuk kompres yapılmalıdır. Soğuk kompres en az 4 saat uygulanmalıdır.

Detaylı bilgi için https://dentagora.com.tr/implantoloji/ sayfasını ziyaret edebilir, iletişim sayfasından bizimle iletişime geçebilirsiniz.